Forside Nyheder

Steve Jobs og Eric Schmidts venskab smuldrede på grund af Android


Googles tidligere topchef og nuværende bestyrelsesformand, Eric Schmidt, har skrevet en ny bog.


Sammen med Jonathan Rosenberg, der også sidder i toppen af Google som CEO Larry Pages tætteste rådgiver, har Schmidt udgivet ?How Google Works?, der giver et indblik i, hvorfor Google fungerer og tjener så mange penge, som de gør.


Der er dog også en del historie i bogen, blandt andet om venskabet mellem Steve Jobs og Eric Schmidt, der smuldrede, da Android blev lanceret. Re/Code har fået lov at bringe et uddrag, hvor man blandt andet kan læse, at Schmidt og Jobs mødtes første gang, da Schmidt var hos Sun og Jobs var i gang med NeXT. Det var i 1993, og over årene udviklede de to et venskab.


Det var også grunden til at Eric Schmidt i en lang periode sad i Apples bestyrelse, mens han ledede Google. Men det sluttede i 2009, hvor Schmidt ikke længere kunne forsvare interessekonflikten. Googles Android-system var for alvor begyndt at gøre noget ved iOS? markedsandel.


Og Schmidt var ikke i tvivl. Da han drak kaffe med Steve Jobs en dag i 2010, gav Jobs udtryk for, hvor personligt han tog det, at Android havde stjålet elementer fra iOS. Og det var da, Schmidt indså, at Android var ved at komme imellem de to.


Du kan læse hele uddraget HER.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.