Forside Nyheder

VESA: Ny USB-port kan også 4K/5K video


 


VESA er klar med en ny specifikation, der kombinerer USB 3.1 og DisplayPort i nye USB-stik og kabler.


Verden gør klar til endnu en udgave af USB-kabler og stik, og for første gang bliver det en stiktype der kan vendes. Så slut med at fumle med hvordan USB-stikket skal vende. Den nye udgave af stik blev annonceret forleden, og stikkene kaldes USB Type-C.


USB Type-C er lille og mere robust end de øvrige USB-stik, og er udviklet til at klare såvel mobil som computere. En ny alsidig stiktype for fremtidige elektronik-produkter.


Video Electronics Standards Association, VESA, er nok mest kendt som dem der definerede standard ophæng til fladskærme, men her er de på banen med en ny udnyttelse af netop USB Type-C.


VESA kombinerer nu USB 3.1 og DisplayPort, og sender begge igennem samme stik og kabler. DisplayPort har yderligere den egenskab, at det kan tilsluttes monitorer/tv via HDMI, DVI og VGA også (via adaptor).


Så her er et enkelt stik, der på en og samme tid er “SuperSpeed USB 3.1” og skærmsignaler, leveret igennem samme kabel. Samtidig kan der sendes power igennem kablet, til at drive tilsluttede enheder (helt op til 100 watt i forbrug)


Der understøttes 4K (4096 x 2160 / 60Hz) og Ultra HD (3840 x 2160), men også 5K (5120 x 2880).


  


Kilde: VESA / DisplayPort

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.