Forside Nyheder

Flere tv-pirater gik i nettetSagen om tv-pirater ved Køge og i Nordsjælland har fået en afstikker, og yderligere 10 personer gik i nettet.


Tilbage august gik Politiet i aktion mod formodede tv-pirater i Køge og i Nordsjælland. Ransagningerne blev gennemført på grundlag af en anmeldelse indgivet af STOP – Nordic Content Protection ? der repræsenterer bl.a. Canal Digital og Viasat.


Der var mistanke om ulovlig deling af krypteringskoder til betalings-TV – såkaldt card sharing.


Dengang blev en bagmand med bopæl i Køge kommune sigtet for overtrædelse af straffelovens § 299 b, stk. 6, om særligt grove overtrædelser af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, for distribution af krypteringskoder til 15 modtagere.


 


Yderligere 10 husstande er med


Nu har den sag fået en afstikker. Ved ransagningen af de 15 adresser stødte politiet på en ny server, placeret på en af adresserne. Den viste sig at servicere yderligere 10 tv-pirater.


“Den nye sag er afledt af de ransagninger, vi foretog hos de 15 brugere fra den første sag. Her finder vi ud af, at en af de personer også videredistribuerer signalet til andre”, fortæller Niels Kristoffersen til MediaWatch, og fortsætter:


“Det kan godt være, at de to bagmand har kontakt for at sikre sig mod nedbrud på serverne. Men vi har ikke klarhed over, hvorfor de har kontakt, så det er vi ved at undersøge”.


Strafferammen for card sharing er op til 1,5 års fængsel, der i særligt grove tilfælde kan stige til 6 års fængsel, mens “abonnenterne” på pirat-tv risikerer bøder på mellem 5-20.000 kr. for overtrædelse af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, samt et erstatningskrav i tilsvarende størrelse fra hver berørt TV-distributør.

Annonce:
Forrige artikelTV 2 PLAY: Alle afsnit af Tomgang på én gang
Næste artikelBaggrund: DR uddyber hvorfor de dropper 5.1 surround-lyd på TV
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.