Forside Nyheder

Microsoft: Samsung skylder os $1 mia. årligt – for Androíd


 


Det benyttes Microsoft-teknologi i Android, og det koster Samsung over 1 milliard dollars årligt.


Det er ikke nogen nyhed at Microsoft tjener penge på Android, i royalties for anvendelse af patenterede teknologier. Det har før været fremme at Microsoft tjener mere på Android, end på Windows Phone.


En af de patenterede Microsoft-teknologier der benyttes i Android, handler om metoden til at vise flere vinduer i en webbrowser.


Det betyder at producenter af Android smartphones og tablets skal aflevere penge til Microsoft for hver solgt enhed.


I en igangværende retsag imellem Microsoft og Samsung, der handler om at Samsung ikke har ønsket at honorere deres indbyrdes licens-aftale, efter at Microsoft købte Nokia, er det kommet frem hvor store beløb det drejer sig om.


Samsung betalte Microsoft 1,042 milliarder dollars (mere end 6 mia. kroner) for Android. i 2013 Det skriver avisen The Wall Street Journal.


Omregnet svarer det til at Microsoft snupper ca. 25 kroner for hver Android-baseret Samsung-produkt, der langes over disken i de danske butikker.


Altså forudsat at retten dømmer Samsung til fortsat at betale Microsoft efter den royalty-aftale som de to indgik i 2011.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.