Forside Nyheder

Ny iMac har 5K-display
iMac Retina 5K 


 


Sammen med et par nye iPads kom Apple i dag med en ny iMac-model, der langt om længe har fået en Retina-skærm ombord.


Den nye skærm er ifølge Apple selv den skærm på markedet med den højeste opløsning med 5120 x 2880 pixels fordelt over 27 tommer. Selve skærmteknologien er Oxide TFT. Apple kalder skærmen for en 5K-skærm.


Skærmopløsningen er 7 gange så høj som HD og har 67% flere pixels end 4K.


Alligevel er det lykkedes Apple at lave iMac i en tykkelse på bare 5 mm. Skærmen drives af en AMD-GPU, der er 3,5 gange hurtigere end forgængerne.


Indeni sidder der en quad-core Intel Core-i5/i7processor, der kan fås i hastigheder fra 3,5 GHz til 4 GHz, og iMac fås som vanligt med Fusion Drive og Thunderbolt-stik, der er blevet opgraderet til Thunderbolt 2.


Samtidig er der også kommet en ny Mac mini, en platform, der ikke har set en opgradering meget længe. Der sidder fjerde-generations Intel Core-processorer i dem, Intel Iris og HD Graphics 5000 til grafikken, to Thunderbolt 2-porte og PCIe-baserede SSD?er.


De danske priser for de nye iMacs starter ved kr. 19.999,- og de kan bestilles nu. Den nye Mac mini kan også bestilles nu og starter ved 3.899,-.


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.