Forside Indhold og distribution Spil features

Spilanmeldelse: DriveClub

 


 


DriveClub var tiltænkt pladsen som launchtitel. Istedet blev det udskudt igen og igen. Nu er det her – men har det været ventetiden værd?


Hvad er DriveClub


Først og fremmest er det et bilspil, hvor du har 55 biler til rådighed i fem lokationer (der er flere forskellige baner i hver lokation). Løbene tæller bl.a. punkt til punkt løb, baneløb, gadeløb og bjergløb. Løbene kan variere fra dag til nat, du kan køre tidskørsler og mod andre online (så ingen splitscreen multiplayer).


Dette kunne lyde som opskriften på så mange andre bilspil og langt henad vejen er standard også det der præger DriveClub.


Opbygningen i sig selv er velkendt. Opfyld delmål under løbene, optjen stjerner, luk op for nye baner, åbn for nye biler osv.


Den del har vi prøver adskillige gange før. Det mest interessante her er udfordringer i drift, hastighed og kurvekørsel, hvor du kan forsøge at slå andre rigtige spillere der har sat rekord på banerne. Det er ganske underholdende men på ingen måde revolutionerende.


  


In Da Club


Tanken bag DriveClub er dog mere end “bare” at være et singleplayerspil. DriveClub handler om at være med i en klub, om at bidrage til sin klub, om at fokusere på den del af racing du er bedst til og om at optjene berømmelse til klubben.


Hvad enten du spiller off- eller online så bidrager du til klubben. Åbner du nye biler får vennerne i din klub også adgang til bilerne (skifter du klub tager du dine biler med dig!), får du sejre ryger pointene i “klubkassen” osv.


Den del af DriveClub kan jeg godt lide. Det er motiverende at man “samarbejder” i klubben og det er sjovt at have en intern konkurrence kørende med klubmedlemmerne, mens man samtidig kæmper for et fælles mål.


Det er let at udfordre andre klubber og blive udfordret, men jeg savner en bedre og mere indbydende menuopbygning. Det bliver hurtigt bare menu på menu og jeg synes at man mister overblik for let. Jeg havde håbet på en langt bedre måde, hvorpå klubbernes interne opgør var blevet visualiseret på.


  


Arcade vs realisme


DriveClub er hverken Need for Speed eller Gran Turismo. Styringen af bilerne lægger sig vel et sted midt i mellem.


Der er stor forskel på bilerne, både i form af hurtighed og styreegenskaber og et løb er aldrig kedeligt). Fælles for bilerne er dog at de bremser bedre end virkelige biler og ligger noget mere klistret til vejen. Skader kan de kun tage af kosmetisk karakter, dog med den lille krølle at for heftige sammenstød straffes med efterfølgende sekunder, hvor din bil ikke kører ret stærkt.


Modstanderne i DriveClub er aggressive på grænsen til det overdrevne. Det føltes ind i mellem som om spillet burde have haft en anden titel, StockcarClub måske. Men jeg synes egentlig meget godt om det og et løb vindes aldrig med mange sekunders margin, ligesom du aldrig for alvor sakker bagud.


  


Grafik og lyd


Bilerne er meget detaljerede og en fornøjelse at se på. Hvad enten du ser bilen udefra eller fra cockpittet, så er alt gengivet ned til mindste detalje.


Det er imponerende at se, hvordan solen blænder dig og afslører ridser og slid fra vinduesviskerne på forruden, ligesom du kan se genskin fra feks udluftningen ved forruden. Jo her mangler bestemt ikke noget. Omgivelserne er ikke i samme klasse og verdenen man kører i kan ind i mellem godt føles lidt forladt, med meget få tilskuere og lignende.


Lyden af bilerne er optaget fra de rigtige biler og den er lækker. Der er forskel om du ser bilen inde- eller udefra, om du kører i skov, gennem tuneller eller bremser kraftigt op inden et sving. Jeg kan ikke andet en rose lydsiden.


  


Konkluson


DriveClub har været meget igennem. Fra at have været en at de mest interessante launchtitler, til at gå lidt i glemmebogen, for nu endelig at udkomme, men med hårde konkurrenter i farvandet (Forza Horizon 2, The Crew og Project Cars).


DriveClub er dog et ganske underholdende bilspil, der præsenterer en god køreoplevelse, men placerer den i en lidt kedelig atmosfære. Der er gode ideer omkring det at være i en klub og det kan KLART anbefales at du søger om medlemsskab eller kreerer en klub med vennerne, hvis du vil have den bedst mulige DriveClub oplevelse.


DriveClub byder på et relativt lille antal biler og baner og det mangler stadig et vejrsystem som vi dog er blevet lovet snart er klart. Det fede ved DriveClub er dog, at der er en gratis version til alle PS Plus medlemmer, hvor I kan snuse til spillet og derefter opgradere til den fulde oplevelse, hvis det titaler jer.


Vi opfordrer jer til at sende os en udfordring eller to. Navnet er TEAM RECORDERE.


Ude nu til PlayStation 4


 


Karakter: 7/10


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.