Forside Indhold og distribution Spil features

Spilanmeldelse: Sunset Overdrive


 


Sunset Overdrive er forfriskende nyt i en tid, hvor remakes, hd-versioner af gamle spil og årlige serieudgivelser præger branchen.


Hvis du hader spil der ikke tager sig selv eller ret meget andet seriøst, synes zombier, gamingkultur og jokes under bæltestedet er for meget, ja så vil du med garanti ikke bryde dig om Sunset Overdrive.


Kort fortalt er Sunset Overdrive vanvid fra start til slut – men det gør det med stil må man sige.


  


Historien


Du samler affald i byen Sunset Overdrive da firmaet Fizzco udgiver deres nye energidrik Overcharge Delerium XT til et brag af et releaseparty.


Desværre er noget gået rivende galt under produktudviklingen, hvilket betyder at alle der drikker energidrikken ikke bare får mere energi, men også forvandles til frådende bæster med skarpe tænder og en umanerlig trang til menneskekød. De såkaldte O.D.´s skal nedkæmpes, hvis du og byens øvrige overlevende vil fra “eventyret” med livet i behold.


Fizzco har desværre været ligeså effektive i markedsføringen af Delerium XT som Coca Cola ved juletid, for inden længe VRIMLER med bæster i alle afskygninger.


Dit mål er ikke at rense byen for OD´s men blot at slippe væk fra byen. Du er jo ingen helt vel, blot en bums der forsøger at klare dagen og vejen.


Det viser sig dog sværere end man måske skulle tro. Ikke mindst fordi Sunset Overdrive er en farverig, flot og fremfor alt voldsomt interessant by at opleve. Konstant lokkes man væk fra hovedhistorien, ud i sidegaderne hvor loot, vanvittig humor og horrible fjender gemmer sig.


  


Tag det ikke for seriøst


Normalt er jeg faktisk ikke så pjattet med meget platte spil og selvom tankerne hurtigt røg hen på spil som f.eks Saints Row, så kan jeg ikke lade være et elske stilen i Sunset Overdrive – der føles lidt som Tarantino på crack.


Du kan fuldstændig designe din karakter som du lyster og er det bare din ting at rende rundt i bikini, fuldskæg og lædermaske, jamen så gør du da bare det. Du kan hele tiden ændre din karakter og sammenholdt med en meget farverig og smuk by, kan man ikke lade være at blive imponeret.


Nu vi taler om byen, så er Sunset Overdrive ikke en helt almindelig by og din karakter er ikke en helt almindelig person. Således er byen rigt beklædt med skinner, gelændre, blæsende ventilatorer og meget mere som du benytter under din rejse gennem byen. At opholde sig på jorden i Sunset er nemlig ofte lig med døden – dertil er der både for mange OD´s og for mange bander der vil nakke dig on sight.


Heldigvis er tyngdeloven ikke helt som vi kender den og du grinder, slider, springer og kravler dig snart rundt på byens mange indbydende faciliteter. Det minder på mange måder ligeså meget om et Tony Hawk spil på speed, hvor du konstant leder efter næste sted at springe hen, næste “trick” i luften, mens du dræber fjender i hobetal.


  


Varm lige fingrene op


Med de mange muligheder for at bevæge sig omkring i Sunset Overdrive, stiller det også store udfordringer til dig som spiller.


Når der skal skiftes retning, samtidig med at du vælger våben, hopper for at undgå forhindringer og forsøger at sigte på fjender der nærmer sig fra alle retninger, ja så udfordres dine fingerfærdigheder. I starten var det tæt på frustrerende og selv efter flere timers spil kan ens fingre lege kluddermor fra tid til anden.


Men det fungerer og når det ind i mellem lykkes at lave perfekte comboer (du optjener naturligvis point for mest avancerede måder at nakke fjender på) så sidder det lige i skabet.


  


Et lang festfyrværkeri af våben


Insomniac der har lavet Sunset Overdrive har tidligere lavet spilserien Ratchet & Clank.


Hvis du kender den serie, husker du måske også hvilket arsenal at både sjove og opfindsomme våben man stiftede bekendtskab med. Denne tendens er fortsat i Sunset Overdrive. Første våben – en Flaming Compensator (navnet siger næsten alt), forestiller et langt tykt rør med to store kugler placeret behændigt underneden så tankerne ikke undgås at falde under bæltestedet.


Ja selv ens karakter bemærker det. Stilen er lagt. Senere våben som en LP skydende sag, eksploderende teddybamsekanoner og naturligvis et ordentligt håndvåben med navnet Dirty Harry, lægger selvfølgelig også vejen forbi dit våbenhjul.


Våbnene i Sunset Overdrive er kort fortalt geniale og meget forskellige i brug. Derfor er det også sjovt at lege med brugen af dem, effekten på fjenderne og de mange kombinationer du kan benytte i kampen med Fizzcos yngel.


  


Konklusion – Xbox Ones største hit


For mig er der ingen tvivl om at Insomniac har begået en mindre genialitet med Sunset Overdrive. Stilen, gameplayet, humoren, musikken og måden man konstant oplever nye ting på er lige i øjet. Man skal selvfølgelig kunne lide et spil der ikke tager sig selv eller noget andet seriøst – og hvor er det befriende synes jeg.


Sunset Overdrive er ikke for dem der foretrækker et spil med lavt tempo – thi her er der godt nok smæk på fra start til slut. Sunset Overdrive er for dig der bare gerne vil underholdes, har lyst til at opleve noget nyt og gerne vil give den gas. En stor anbefaling herfra.


 


Karakter: 9/10


 


Udkommer 31/10-14 til Xbox One


 

Annonce:
Forrige artikelOffice365 – Nu med ubegrænset plads
Næste artikelStor opdatering af PS4 kan hentes nu
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.