Forside Nyheder

UHD udvikler sig markant hurtigere end HD


 


Talknuserne fra IHS har set på udbredelsen af 4K Ultra HD, og konkluderer at det allerede er langt foran HD i udviklingstrin.


IHS Tecnology er et firma der lever af at sælge tal, markedsdata og analyser til produktionsfirmaer, analytikere og andre med interesser i hvordan det går med udvikling og salg indenfor bl.a. elektronikproduktion.


Afdelingen “IHS-Consumer Electronics & Video Technology” har nu analyseret udviklingen indenfor 4K Ultra HD, og det er allerede langt foran HD – som HD TV var på nuværende stadie dengang det vandt frem. Det skriver Advanced Television.


De fortæller at 4K UHD er omkring 10 år længere fremme, end HD TV var to år efter at standarderne for det kom på plads.


Tom Morrod, senior director hos IHS, fortæller at overgangen fra SD TV til HD TV tog omkring 20 år, indtil det punkt hvor 74 procent af alle husstande i vest-europa havde mindst ét HD TV. Her sælger Ultra HD TV p.t. markant hurtigere.


IHS forventer at der står 4K UHD TV i omkring 3% af de vest-europæiske husstande til næste år, og at det i 2019 vil være nået stadiet “mainstream” som de regner som en 15% udbredelse blandt alle de vest-europæiske husstande.


 


Se også: Joe Kane giver Hollywoods vision for 4K UHD

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.