Forside Nyheder

Europæiske kunstnere tjener mere på Spotify end på iTunes


Spotify udbetaler 13% mere i royalty-penge til europæiske sangskrivere end iTunes.


Taylor Swift er stadig ikke kommet med en forklaring på, hvorfor hun har trukket sin musik fra Spotify, men Thom Yorke fra Radiohead og Atoms for Peace var ikke i tvivl, da han gjorde det samme: Spotify betaler ikke kunstnerne nok.


Men det fordrer spørgsmålet: Sammenlignet med hvad? For selvom Spotify muligvis ikke betaler kunstnerne lige så meget, som de fik ud af CD-salget i gamle dage, så får de flere penge ud af Spotify end fra iTunes. I hvert fald, når det gælder europæiske sangskrivere.


Det kan musikforlaget Kobalt Music Publishing afsløre. De repræsenterer nogle af verdens største sangskrivere, og deres seneste tal for de royalties, der bliver udbetalt til sangskriverne viser, at Spotify udbetaler 13% mere end iTunes gør.


Det skyldes ikke mindst, at sangskrivere slet ikke har så gode rettighedsvilkår i USA som i Europa, men det sætter alligevel udmeldinger som Thom Yorkes i perspektiv, selvom han ikke kun taler om skaber-leddet, men også udøver-leddet.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.