Forside Nyheder

Første troyaner der angriber iPhone og iPad


 


De mobile Apple-produkter har hidtil været forskånet for angreb med virus eller malware, men nu er første angreb opdaget.


Apples produkter er under angreb af en ny troyaner/malware der har fået navnet WireLurker.


Det er sikkerhedsfirmaet Palo Alto Networks der har opdaget den “ubudne gæst”, og det er første gang at iPhone og iPad angribes “udefra”.


Normalt regnes Apples produkter for meget sikre, da alt skal igennem Apple på vejen ind i telefoner og tablets. Men her er en troyaner, der under særlige omstændigheder er i stand til selv at inficere iPhone og iPad.


WireLurker installerer 3.parts apps på iPhone og iPad igennem Mac. Den har fået sit navn fordi den overvåger USB-portere, og venter på at der tilsluttes en iPhone eller en iPad. Herefter går den igang med at installere fremmed software på den tilsluttede enhed.


Sikkerhedsfirmaet der opdagede denne troyaner fortæller at metoden kan benyttes af andre også, som et smuthul igennem den skal Apple har opbygget omkring hele deres økosystem.


Avisen The New York Times fortæller at WireLurker lige nu går efter Apple-kunder i Kina.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.