Forside Indhold og distribution Musik

Nu ved vi, hvorfor Taylor Swift trak sig fra Spotify


 


I sidste uge trak Taylor Swift sit bagkatalog fra Spotify uden forklaring.


Hverken hendes fans eller Spotify havde fået en officiel forklaring, men den er kommet nu. I et interview med Yahoo fortæller hun, at det handler om penge. Ikke, at Swift er grådig, men Spotify betaler simpelthen ikke nok til kunstnerne, mener hun:

?Jeg er ikke villig til at bidrage med mit livsværk til et eksperiment, der ikke betaler sangskrivere, musikere, producere og andre musikskabere rimeligt?, siger hun.


Det er stort set den samme holdning, som Radiohead-sangeren Thom Yorke, der også har trukket sit solomateriale og sit materiale med supergruppen Atoms For Peace fra Spotify.


Det interessante er dog, at kompensation af kunstnerne kan gå hen og blive en konkurrenceparameter. Taylor Swift kan stadig høres på Rdio og WiMP.


Førstnævnte, skabt af Skype-stifteren Janus Friis, har meldt ud at Rdios kunder ?har glæde af, at vi længe har forpligtet os til at respektere kunstnernes og deres pladeselskabers ret til at vælge, hvordan musikken bliver distribueret. Kunstnerne bør altid have indflydelse på, hvordan deres musik bliver delt med deres fans?. Det skriver Rdios CEO, Anthony Bay på Rdios blog.


Før Skype var Janus Friis en af skaberne bag fildelingstjenesten KaZaA, der var med til at bringe musikbranchen i knæ.


 


Læs også klummen: Derfor blev Taylor Swift sur

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.