Forside Indhold og distribution Musik

Så er YouTubes musiktjeneste her


Det føles som om, rygterne har gået i årevis. Men nu er YouTubes musiktjeneste lanceret.


Navnet er YouTube Music Key, og den har både gratis og betalte premium-elementer indbygget.


Den gratis del består allermest i en nemmere navigation og organisation af de store musikmængder, der ligger på sitet. Med playlister og anbefalinger bliver det simpelthen nemmere at finde rundt, men der kommer også diskografier og kunstner-biografier ombord, så man kan indstille YouTube til blot at spille ens yndlingsband.


Den betalte del koster de sædvanlige 10 Euro, 10 Pund eller 10 dollar, afhængig af, hvor man befinder sig. For de penge bliver adgang til Googles Google Music-katalog, man kan høre musik offline, høre radiostreams baseret på ens smag ? alt sammen uden reklamer, naturligvis. Derudover vil en opdatering af YouTube-app?en, der allerede er landet på Android og er på vej til iOS, give mulighed for at lade YouTube spille i baggrunden, hvilket mange sikkert har savnet. Streaming til Chromecast og Sonos bliver også muligt.


Man kan sagtens forestille sig, at Google Music på et tidspunkt vil blive lagt ind i YouTube Music Key – det er trods alt et brand, folk forbinder med musik i forvejen.


Desværre bliver Danmark som vanligt snydt for tjenesten i første omgang. Lanceringslandene for den første beta, der netop er sat i sving, er USA, Storbritannien, Spanien, Portugal, Italien og ?Finland?


Og selv her bliver brugerantallet begrænset. Det kræver nemlig, ligesom Gmail gjorde det oprindeligt, en invitation for at komme ombord.


Du kan læse mere her.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.