Forside * Nyheder

Sony-hack: Var det Nordkorea?


Hvem er ?Guardians Of Peace?, der stod bag angrebet på Sony Pictures? computere?


En teori har indtil videre gået på, at der er tale om sure ansatte, der ikke mener, at firmaet lever godt nok op til kravene om ligestilling på arbejdspladsen.


Men nu efterforsker Sony Pictures angiveligt en anden og mere internationalt sprængfarlig teori: Det er Nordkorea, der står bag.


Ifølge Recode går efterforskningen i sagen lige nu i retning af, at det er kinesiske hackere, der står bag angrebet på vegne af Kim Jong-Un og den nordkoreanske diktatur-stat.


Motivationen for angrebet skulle angiveligt være, at der omkring juletid er premiere i USA på en ny komedie med Seth Rogen og James Franco, der hedder ?The Interview?.


I filmen spiller de to skuespillere et tv-studievært/producer-makkerpar, der får mulighed for at interviewe Kim Jong-Un til deres show. Det er en chance, CIA naturligvis ikke lader slippe fra sig, så de beordrer de to tv-folk til at slå Kim Jong-Un ihjel under seancen. Der er store forventninger til filmen i USA, for den ser ret morsom ud.


Men hvis Sony Pictures? seneste teori er korrekt, har den nordkoreanske regering altså hverken ret meget humor eller selvironi.


Tilbage i juni, da de første teaser-trailere begyndte at dukke op, udsendte Nordkoreas officielle nyhedsbureau en udtalelse på vegne af det nordkoreanske udenrigsministerium, hvor produktionen af filmen blev kaldt ?en krigshandling? og et ?terrorangreb?, der ville medføre, at Nordkorea ville tage til ?resolut og nådesløst genmæle?.


?The Interview? har endnu ikke fået dansk premieredato.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.