Forside Nyheder

Spilanmeldelse: Little BIG Planet 3


 


Little BIG Planet 3 udbygger arsenalet af fabelagtige baner, opfindsomme gadgets og hyggelige figurer.


Idag er et nyt LittleBIGPlanet spil på gaden. Vi er nået til nr. 3 i platformsserien og spillet er ude på både PS3 og PS4.


Udviklerne bag serien har virkelig lagt hjernen i de kreative folder denne gang, for bedst som man kunne frygte at serien ville blive mere af det samme, ja så har Media Molekule formået at skabte noget der både er velkendt, men samtidig helt friskt.


 


Video: Gameplay fra vores test af spillet.

 


Nye venner


Kender du ikke LBP serien, så er der tale om et platformsspil, hvor du guider en lille fyr lavet af sækkelærred rundt på utroligt opfindsommme og smukke baner. Du samler pointbobler, klistermærker, beklædninggenstande og byggematerialer. 


De indsamlede byggematerialer bruges til at opfylde spillets filosofi om: Spil, skab, del, hvilket dækker over, at du selv kan designe baner med de materialer du finder undervejs og lægge dem online så alle kan spille og bedømme dem.


Dette har betydet at der nu er over 9 millioner fantastisk smukke og meget kreative brugerskabte baner tilgængelige udover de baner spilet selv kommer med.


Ved første øjekast minder LBP3 om sig selv, men det viser sig hurtigt at LBP3 vil meget mere end det. Sackboy har nemlig fået venner – hele tre stks faktisk. De er dog ikke tilgængelige i starten, men åbnes undervejs i eventyret.


Alle tre nye figurer har deres egne evner. Oddsock, en lille hundeagtig fyr, kan feks løbe op ad vægge, mens Toggle er både stor/stærk og lille/hurtig.


Endelig er der Swoop, der kan flyve og løfte diverse ting. Kombiner de tre med Sackboys nye evner til at håndtere diverse værktøjer som hjælper ham undervejs og du har en aldeles anderledes og frisk LBP oplevelse.


 


Video: Gameplay fra vores test af spillet.

 


Flere veje på banerne


Banerne er lidt anderledes end dem vi så i de første spil. Banerne er større og du har ofte flere veje at døre at kunne vælge imellem. Det kan på den måde godt være lidt mere uoverskueligt. Heldigvis har du en log der hele tiden holder styr på, hvad dine missionsmål er og hvilken vej de forskellige mål er.


Så helt vild farer man sjældent. På flere af banerne kan du vælge, hvilken figur du vil spille, ofte med forskellige resultater da de som bekendt har hver sine styrker. På den måde er genspilsværdien høj.


 


Ikke ret stor forskel på versionerne


LBP3 er et herligt spil fra start til slut og efter min vurdering et af de bedste i serien (hvis vi ser bort fra LBP. Største anke går på en lidt for kort singleplayerdel og så er der ikke gjort tilstrækkeligt for at udbygge PS4 versionen.


Det virker som om spillet er lavet til PS3 og så pudset en ganske lille smule af på PS4. Jo det er flottere, men det er godt nok ikke ret meget. PS4 kunne godt have været udnyttet bedre – ligesom man heller ikke har gjort brug af Dualshock 4 controllerens nye muligheder i form af touchpad og højttaler.


Disse sidste øf til trods, så er jeg meget begestret for LBP3. Holder du af de gamle spil eller er du bare glad for platformsspil, er LBP3 lige til at spise. 


 


Karakter: 8/10

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.