Forside Nyheder

Spilanmeldelse: PES 2015


 


PES 2015 er i mine øjne et af de bedste PES spil nogensinde og en værdig udfordrer til FIFA.


Idag er PES 2015 på gaden til Xbox One og PS4. Serien er tilbage efter et års fravær.


Lad mig være ærlig at sige at jeg altid har foretrukket FIFA frem for PES. De manglende licencer over hold samt lidt for japansk opbygning og manglende stemning under kampene har aldrig rígtig fanget mig.


Gameplayet har jeg derimod ofte været lidt misundelig på. I “gamle dage” kunne PES altså noget som FIFA ikke kunne. Der var på en eller anden måde mere liv i spillet og mere frihed. Men med tiden blev FIFA bare bedre og bedre, mens PES mistede sig selv.


I PES 2015 er serien dog kommet voldsomt stærkt tilbage. Det første der slog mig var at menuerne nu ser mere lækre og indbydende ud. Ok når du kommer lidt dybere ind i spillet vil du stadig kunne se at det ikke er på FIFA´sk niveau, men et stort løft har det altså fået.


 


 
Galleri: PES 2015 menuer


 


Nye spilmodes


Derudover har man lige præcis valgt at planke de to spilmodes jeg har været allermest glad for i FIFA, nemlig online sæsoner og Ultimate Team.


Ultimate Team hedder her MyClub og benytter ikke ideen om kort, men derimod agenter som hyres og derefter finder spillere til dig. Men hovedessensen er den samme, opbyg dit eget hold, spil kampe,tjen penge, ryk op i rækkerne, brug penge på nye spillere osv. Du kan tilmed vælge at bruge rigtige penge, hvis du ikke har tålmodighed til at få de rigtige spillere.


I modsætning til FIFA er der ikke mulighed for at selv at vælge spillere (hvis du har penge nok), så selvom du bruger rigtige penge, kan du altså ikke selv bestemme hvilke spillere du ønsker. MyClub virker umiddelbart rigtig godt, måske knap så detaljeret og poleret som Ultimate Team, men absolut stadig en lækkerbidsken for alle fans spilmoden.


Derudover har man som nævnt også indført sæsonspil online. Her starter man i Division 12 og skal kæmpe sig op gennem divisionerne – præcis som i FIFA.


Derudover er Master League, PES svar på managerdelen i FIFA, også tilbage. Her må jeg dog tilstå at FIFA vinder suverænt for det er bare ikke lige så sjovt med de fiktive klubnavne og manglende turneringer. PES har dog fortsat licens over Copa Libertadores, Europa League og Champions League. 


 


 
Galleri: Screenshots fra Manchester United


 


Svingende grafisk


Grafisk er PES 2015 lidt svingende. De store klubber og licenserede spillere er smukkere end nogensinde. Den fantastiske gengivelse af de kendte spillere gør desværre også at alle de ukendte spillere, dem PES ikke har licens over, ikke opnår samme niveau. Tag f.eks et kig på videoerne i slutningen af anmeldelsen.


I den første kan I se Chelsea vs Man Utd, hvor alle spillere er sindssygt flot lavet. Tag derefter et kig på især FCK´s hold i den sidste kamp. Spillerne ser ikke særligt flotte ud og selvom man heller ikke i FIFA kan genkende samtlige spillere, er det alligevel tydeligt at man i PES ikke har samme budget til at arbejde med alle spilleres udseende.


Det samme må siges om stadions, tilskuere og kommentatorspor. Det når ikke samme højde som FIFA, om end jeg synes at både stadions og tilskuere er klart forbedret i forhold til tidligere PES spil. Kommentatorerne derimod er ikke gode og siger det samme igen og igen.


Spillet på banen har altid været der hvor PES havde sin styrke og jeg må indrømme at det i år har imponeret mig. Som gammel FIFA dreng vil jeg gå så langt, at jeg synes spillet på banen i PES 2015 er en tand bedre end FIFA 15!


  Her et par af vores testkampe. Tom Høgli udlignede i øvrigt i den sidste kamp! 


 


Værdig udfordrer til FIFA


Banen er større og spillerne lidt mindre, hvilket betyder at du har mere tid til at sætte spillet op.


Der skal arbejdes for dine scoringer og selv på de lavere niveauer er modstandernes forsvar gode. Det føles dejligt levende og når det lykkes at score, føler man virkelig, at det er ens egen fortjeneste.


I både FIFA 14 og 15 har jeg følt, at det somme tider har været lidt for “scripted” altså lidt for automatisk i spillemønstrene, lidt for mekanisk om du vil. Det kan være at jeg vil føle det samme med PES om noget tid, men indtil videre virker det meget frisk og med højere mulighed for at sætte sig eget præg på spillestilen.


Hvad enten du foretrækker FIFA eller PES, så er vi i år heldige at have to rigtigt gode fodboldspil på hånden. PES har i den grad strammet sig an og for første gang i mange år har vi en værdig udfordrer til fodboldtronen.


Karakter: 9/10
PES 2015 er på gaden den 13 november til Xbox One, PC og PS4. Vi har testet XO og PS4 versionerne. PS4 versionen synes flottest idet det kører i 1080p, mens Xbox One verionen er i 720p. 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.