Forside Indhold og distribution Musik

Streaming af megahittet ‘Wake Me Up!’ indtjente knapt nok en månedsløn


(foto: Chris Hakkens/Wikimedia Commons)


 


Debatten om Spotifys afregninger til sangskrivere raser, især efter superstjernen Taylor Swift har trukket sit bagkatalog fra tjenesten.


Også her på siden er emnet populært.


Men et andet indspark i debatten er kommet fra en af de sangskrivere, der primært ser sig selv som en sådan, frem for en udøvende musikkunstnere. Det er Aloe Blacc, som nogle måske kender fra hans egne hits ?The Man? og ?I Need A Dollar?. Men det er som sangskriver, han har haft sit største hit. Han har nemlig skrevet giganthittet ?Wake Me Up!? sammen med Avicii.


Det var faktisk så stort et hit, at det var den mest streamede sang på Spotify nogensinde. Og alligevel tjente han kun omkring 4000 dollar på sangen. Eller lige omkring 24.000 kroner. Det skal dække alle de gange, han har været med Avicii rundt og promovere sangen (fordi han også synger på tracket), hans arbejde i studiet med sangen, og naturligvis den tid, det tog ham at skrive sin del af nummeret, der kan have taget alt fra 20 minutter til flere måneder.


Det skriver Aloe Blacc om i et indlæg på Wired. Eksemplet ovenfor er dog fra Pandora, hvor ?Wake Me Up!? er den 13. mest spillede sang siden dens udgivelse i 2013. De 4000 dollar er Blaccs betaling for at hans sang er blevet spillet 168 millioner gange. Pandora er den største streaming-tjeneste i USA.’


Det er kun cirka halvdelen af de populære sange i verden, der fremføres af dem, der har skrevet sangen.


Du kan læse Blaccs indlæg i Wired HER.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.