Forside Nyheder

Apple er uskyldige i DRM-sagApple kan ikke holdes ansvarlige for folks forsvundne musikfiler.


Det er nu fastslået, efter der er faldet dom i en retssag, hvor Apple blev anklaget for at have misbrugt deres monopol-agtige status på onlinemusikmarkedet frem til 2009. Det var det år, hvor Apple holdt op med at DRM-beskytte de musikfiler, som blev solgt på iTunes.


Anklagen gik på, at Apple bevidst besværliggjorde muligheden for at benytte sine egne musikfiler i iTunes-økosystemet.


Sagsøgerne mente at kunne påvise, at iTunes fjernede musikfiler, der ikke var købt i iTunes butikken, når programmet synkroniserede med en iPod.


Men juryen mente altså ikke, at Apple kunne holdes ansvarlig herfor. Apples modargument var, at der var tale om beskyttelse af brugeren mod malware.


Var dommen gået Apple imod, kunne de have risikeret at skulle betale en bøde, der var tre gange så stor som det beløb, sagsøgeren ville have i erstatning. Sagsøgerne var en gruppe af iPod-brugere, der mente at deres tabte musikfiler var 360 millioner dollar værd. Apple risikerede altså at komme til betale over en milliard dollar, havde de ikke vundet retssagen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.