Forside Nyheder

Computerspillets far er død


 


En sand computerspil-legende har forladt denne verden.


Der ville formentlig ikke være noget, der hed Xbox eller PlayStation, hvis ikke det var for Ralph H. Baer, der døde i går. Baer opfandt nemlig spilkonsollen. Men det var blot en af hans mange bidrag til opfindelsen af computerspil.


Han begyndte at arbejde på den første spilkonsol til hjemmet, Magnavox Odyssey i 1966, og havde den første prototype klar i 1968. Denne konsol, kaldet ?The Brown Box? står nu på Smithsonian-museet i Washington D.C.


I august 1972 blev Magnavox Odyssey sendt på markedet. Blot to måneder før var Atari blevet startet Nolan Bushnell og Ted Dabney, og da de så et tennis-agtigt spil på Magnavox?en, ?lånte? de idéen til det første store arkadespil-hit, ?Pong?.


Da Atari 2600-konsollen kom på gaden, hjalp Baer Magnavox og siden Coleco med at lave konkurrerende konsoller.


Han er også manden bag det elektroniske spil Simon, opfandt lyspistolen til at skyde mod tv-skærme med og via arbejdet med Magnavox?en grundlagde han den arkitektur, der nu er standard for spilkonsoller med en central boks koblet til tv?et med eksterne controllere koblet til.


Ralph Baer døde i sit hjem i New Hampshire lørdag. Han blev 92.

Annonce:
Forrige artikelNu truer hackerne Sony-ansattes familier
Næste artikelNu kan du snart få Apple CarPlay på iPhone
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.