Forside * Nyheder

Ny Bluetooth-standard forbinder direkte til Internet


Den nye Bluetooth-standard er et stort skridt fremad for hjemmeautomatisering.


Når vi forbinder enheder som intelligente pærer eller sensorer i hjemmet til nettet, sker det som regel via WiFi på en eller anden måde. Ligesom Philips Hue forbinder sig til en bridge-enhed, der så er forbundet til nettet. Der findes også pære-systemer som LifX, der kan forbinde sig direkte til en WiFi-router.


Men hvad nu, hvis man ikke behøvede et WiFi-modul, men kunne nøjes med et Bluetooth-modul? Det ville både gøre enhederne mindre i størrelse og mindre strømkrævende.


Det er det, der kan blive en realitet med den nye Bluetooth 4.2-standard, der nu er blevet en realitet. Med denne standard kan Bluetooth-enheder kan nemlig tilgå routere direkte og altså gå direkte på nettet. Det betyder også, at man kan styre enhederne i hjemmet udefra, f.eks. inden man forlader jobbet, så lyset og varmen er tændt, når man kommer hjem.


Derudover er Bluetooth 4.2 to en halv gang hurtigere end sin forgænger og har nye privatlivsfunktioner indbygget, så man f.eks. ikke kan spore din smartphone med Bluetooth slået til, med mindre du har givet tilladelse til det.


Vi skulle begynde at se enheder, der understøtter den nye Bluetooth 4.2-standard fra næste år.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.