Forside Nyheder

Telenor og Telia fusionerer i Danmark


 


Snart er der ét teleselskab mindre, TeliaSonera og Telenor lægger deres danske forretninger sammen.


Telenor og Telia er blevet enige om at slå pjalterne sammen i Danmark, og fortsætte som én teleoperatør.


?Det er et naturligt og nødvendigt skridt at etablere et fælles selskab sammen med Telenor, hvor vi bygger videre på vores eksisterende netværkssamarbejde. Ved at slå vores kræfter sammen kan vi sikre fortsatte investeringer i Danmark ? ikke blot til glæde for de danske telekunder, men også for det danske samfund som helhed?, fortæller Robert Andersen, Executive Vice President og chef for region Europa i TeliaSonera.


Telenor og TeliaSoneras fortæller at det nye selskab dermed får en fælles kundebase på cirka 3,5 mio. mobilkunder.


?Konkurrencen i Danmark er intens, og vi ser et fortsat pres på omsætning og indtjening, så en konsolidering var den eneste løsning. Ved at slå Telenors og TeliaSoneras aktiver og kundebaser i Danmark sammen skaber vi en robust operatør, der kan tilbyde kunderne fremragende mobilnet med en god brugeroplevelse?, lyder det fra Kjell-Morten Johnsen, Executive Vice President og chef for Telenor Region Europa.


De to selskaber har siden 2012 samarbejdet om at drive et fælles mobilnet i Danmark, og får hver en ejerandel på 50% i det nye fælles mobilselskab.


Aftalen skal godkendes af EU, og fusionen ventes fuldført i løbet af 2015.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.