Forside Nyheder

Ældre er vilde med smartphones og tablets

 

Nu “rykker de gamle”. DR fortæller om en markant stigning i forbruget af smartphones og tablets blandt de ældre.

Når snakken går på medievaner, så handler det ofte om hvor de unge flytter sig, og hvordan ældre har svært ved at finde ud af de nyeste teknologiske landvindinger.

Men selvom de unge tager føringen, når det kommer til brug af smartphones og tablets, er de ældre faktisk ganske godt med.

De senere år har flere og flere i alderen 60-74 år nemlig fået mod på at prøve kræfter med de bærbare enheder. Det viser tal fra rapporten ’Medieudviklingen 2014’, som er udarbejdet af DR Medieforskning.

I dag har 42% af de 60-74-årige en tablet i husstanden, mens 44% har deres egen smartphone. Det er godt nok en mindre udbredelse, end i befolkningen som helhed, men stigningen i den ældre aldersgruppe er alligevel markant, fortæller DR.

 

Eksplosiv vækst

Især når det gælder tablets, har udviklingen været eksplosiv den seneste år.

Sammenlignes med 2012 og 2013, var det dengang kun henholdsvis 10% og 23% af de ældre, som havde adgang til en tablet i husstanden. Også udviklingen i antallet af 60-74-årige med en smartphone er bemærkelsesværdig – her er der tale om mere end en fordobling på 1,5 år.

De 60-74-årige mænd er især glade for funktionelle apps som Google Maps, Gmail og DMI’s vejr-app, mens også apps fra nyhedssiderne er populære. Hos kvinderne er det derimod spil som ordlegen Wordfeud, der hitter.

Kvinderne er samtidig mere aktive på de sociale medier, hvor Facebook er det dominerende medie.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.