Forside CES CES 2015

Ears-on med EnigmAcoustics Sopranino-tweeterFoto: recordere.dk


EnigmAcoustics? Sopranino-tweeter blev vist frem allerede sidste år. Men det var første gang, undertegnede fik mulighed for at lytte til dem.


Allerførst tænkte jeg: Hvad i alverden er det, da jeg så tweeteren i dens glas-agtige finish, Men jeg blev straks nysgerrig, da den blev præsenteret som et middel til at gengive mange af de overtoner og top-detaljer, der ellers ofte går tabt (og som det bliver sværere at høre med alderen).


Med en vis skepsis satte jeg mig i stolen. Hvis man har været ude og spendere en god bid penge et par dyre entusiast-højttalere, skal man vel for hulen ikke bruge en ekstra diskanthøjttaler. Men det kan man faktisk godt overveje.


Et nydeligt stykke jazz blev sat på anlægget, og det lød allerede forrygende, da EnigmAcoustics? Mythology-højttaler spillede alene. Men da Sopranino-tweeterne voksede lydbilledet alligevel en hel del i toppen. Kontrabassistens fingre mod strengene og luften omkring klanghullerne blev pludselig langt mere tydelige, og du kunne nærmest række ud og røre ved trommeskindet på lilletrommen.


Sopranino kan altså gøre en hel del ved et lydbillede, hvis man lytter meget til akustisk musik af forskellig art. De starter ifølge repræsentanten ved 3900 dollar for et par, så det er omkring 24.000 kroner før danske afgifter.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.