Forside Nyheder

Her er Microsofts Hologram-briller

 

Annonce:

 

 

 

 

Til alles overraskelse har Microsoft i dag lanceret et sæt AR-briller.

 

Det er stort set lykkedes at holde brillerne, der hedder HoloLens, hemmelig for de nysgerrige kilder, der normalt lækker den slags til pressen.

 

Brillerne er ikke Virtual Reality-briller, men Augmented Reality-briller, altså et slags heads-up display, hvor du kigger igennem brillen og kan se kunstige, grafiske objekter projiceret på virkeligheden.

 

Reelt set betyder det, at du kan arbejde med 3D-objekter ud i den fri luft, lidt ligesom Tony Stark gør det i Iron Man 3. I den virkelige verden er du dog nødt til at have briller på for at kunne se grafikken.

 

Idéen er, at Windows ? fra og med Windows 10 ? understøtter muligheden for at skabe disse grafiske objekter, som Microsoft kalder hologrammer. De kalder hele konceptet Windows Holographic.

 

Brillen har en bøjle, der går hele vejen rundt om hovedet og skaber en surround-effekt. Dermed kan man ?høre? hologrammer bag sig.

 

Brillen tjekker dine bevægelser

 

I brillen sidder der sensorer, der registrerer dine bevægelser, der så omsættes til manipulation af grafikken.

 

De specielle apps, der skal benyttes til HoloLens, Holographic Apps, er også universal apps, hvilket betyder, at en udvikler kun skal lave hologram-apps til Windows 10, så virker den også på Windows Phone og især Xbox, hvor man kan forestille sig brillen kan blive populær.

 

Men som vanligt tænker Microsoft også på erhvervslivet: HoloLens kan f.eks. bruges af arkitekter og ingeniører.

 

HoloLens kommer ud nogenlunde samtidig med at Windows 10 rulles ud officielt.

 

Microsoft lancerede i øvrigt også en 84-tommer version af Surface med navnet Surface Hub, der reelt set blot er en stor touchskærm med en surface indbygget.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.