Forside Nyheder

HomeKit bliver forsinket

HomeKit var en af de mere spændende ting, Apple annoncerede i 2014.

Idéen med HomeKit er, at producenter kan lave HomeKit-kompatible gadgets til hjemmet, lidt ligesom AirPlay-programmet. På den måde vil der i de kommende år dukke produkter op, der kan styres direkte fra iOS via Siri eller andre apps.

HomeKit betyder også at udviklere kan lave iOS apps, der samler alle mulige forskellige, allerede eksisterende hjemme-automatiserings-systemer i én funktion.

Men HomeKit er blevet forsinket. Re/Code skriver, at kilder med indsigt i Apples gøren og laden har fortalt, at Apple ikke er tilfredse med den måde, de foreløbigt planlagte produkter fungerer på. Ligesom med AirPlay vil Apple holde både sig selv og partnerne i stram snor, sådan så der ikke er slinger i valsen med hensyn til, hvordan tingene virker. Og derfor er lanceringen af mange af de planlagte produkter udskudt.

Der er dog et par enkelte ting på vej ud på markedet. Til foråret kommer der således en adapter fra ConnectSense til strømudtag i væggen, hvor man kan sætte f.eks. helt almindelige lamper til, men som så styres fra iOS. Og til sommer kommer Schlage Sense, en dørlås, der kan styres fra iOS via HomeKit.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.