Forside CES CES 2015

Luksus-hovedtelefoner, du selv kan tuneFoto: recordere.dk


På turen rundt blandt high-end audio-udstillerne på CES kom vi forbi oBravo.


Det er et mærke, undertegnede ikke havde hørt om før, og de er baseret i Taiwan. De var kommet til CES for at vise deres HAMT-1-serie af hovedtelefoner frem, der bestemt ligger i luksusklassen. De starter ved omkring 11-12.000 kroner før danske afgifter kommer på.


Så er de til gengæld også lavet i et lækkert design med læder, ruskind, stål og træ, og har hver især nogle bestemte lydkarakteristikker. Vi prøvede både en model, der var tunet mere ind på klassisk og jazz med en meget balanceret og neutral lyd, og et par, der var tunet ind på rock med lidt mere farve på bund og top.


Men kan selv fintune modellerne ved ændre på akustikken i kopperne. Det gør man ved at indsætte eller fjerne nogle små plastik-dutter inde i koppen. Disse følger med i en sød lille kuffert på størrelse med et spil kort.


oBravo laver også en lille hovedtelefon-forstærker, og netop små forstærkere til solo-lydoplevelser var noget, vi så meget til på CES i år. Der er måske endda tale om en lille trend.


HPA-1, som den hedder, gjorde lydoplevelsen fra en helt almindelig iPhone 6 (oBravo-repræsentanten bad Recorderes udsendte sætte sin egen telefon til som en udfordring) usædvanlig lækker. Den er på størrelse med en stor tændstiksæske og koster cirka 3.000 kroner før danske afgifter.


Du kan læse mere på obravoaudio.com

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.