Forside Nyheder

Nu kommer Windows Universal Apps

 


Nu kan det være Microsoft får løst sit app-problem.


Ët af problemerne med udbredelsen af såvel Windows Phone som Windows 8/8.1 har været, at udviklerne ikke gider at lave apps til platformene. Men det kan ændre sig nu.


Microsoft har nemlig endelig officielt vist de første Universal Apps frem. Det er apps, der kan køre på en hvilken som helst Windows/Xbox-platform, og som selv skalerer efter skærmstørrelse, processor etc.


Det er en stor fordel for udviklerne, for de kan dermed blot udvikle en enkelt app, der så kører på alle Windows-enheder, Windows Phone og Xbox lige med det samme.


Firmaet har talt om disse apps længe, men ved en stor presse-event i hovedkvarteret i Redmond blev de første af slagsen rent faktisk vist frem.


Det er naturligvis Microsofts egne apps som Outlook og PowerPoint som kommer først, sammen med apps, man kender fra Xbox som f.eks. Xbox Music. En del Xbox-apps vil endda være indbygget i Windows 10, når den endelig lanceres.


Der er også andre funktioner, der kommer til at gå fra Xbox til PC-platformen. Visse gamere vil f.eks. formentlig blive glad for at se, at DVR-funktionen til spil fra Xbox også dukker op i Windows.


Man vil også kunne stream Xbox-spil til Windows 10, hvilket reelt set betyder, at man kan spille multiplayer-spil, hvor én spiller sidder på en Xbox og en anden sidder på en Windows-PC eller ?tablet.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.