Forside Indhold og distribution Musik

Rapper køber Spotify-rivalen WiMP

 

Annonce:

Rapperen Jay-Z går ind i musikstreaming, med købet af Spotify-konkurrenten WiMP.

Den nordiske streaming-tjeneste WiMP skifter ejer, rapperen Jay-Z investerer i musikstreaming. Det skriver Financial Times.

WiMP startede i skandinavien, som en konkurrent til Spotify, og er i dag også tilgængelig under samme navn i Tyskland og Polen, men er på det seneste begyndt ekspansion under navnet Tidal i andre lande.

Jay-Z bliver dermed den seneste rapper der går ind i musikstreaming, efter Dr Dre der senere solgte sin amerikanske musiktjeneste Beats til Apple.

Rapperens investeringsselskab hedder Project Panther Bidco, og her udtaler Jay-Z:

“Panther mener, at den seneste udvikling i underholdningsindustrien, med overgangen til digital musik og streaming media, er et stort potentiale for øget forbrug af underholdning og en mulighed for at kunstnere kan fremme deres musik yderligere. Panther strategiske ambition er en global ekspansion og opskalering af Aspiros platform, teknologi og tjenester”.

Shawn Carter, som han hedder udenfor musikscenen, køber svenske Aspiro der står bag musiktjenesterne WiMP og Tidal. Tidal er WiMPs søster-streaming der opererer i USA, Canada, Stoirbritanien, Irland, Finland, Holland, Belgien og Luxemborg.

Prisen for Aspiro er 464 mio. svenske kroner (370 mio. danske).

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.