Forside Produkter Auto

Avis: Apple arbejder på en el-bil

 

Projekt Titan hedder det hemmelige projekt, der skal ende med en konkurrent til Tesla og de øvrige elbiler.

Apple revolusionerede musik og telefoner, nu går de efter endnu større mål: biler.

Flere hundrede ansatte arbejder i al hemmelighed i Cupertino med at lave en el-bil. Et projekt der går under kodenavnet “Titan”. Det fortæller avisen The Wall Street Journal.

Apple investerer, ligesom andre teknologi-selskaber, ind imellem også penge i udvikling der aldrig fører til et færdigt produkt. Men alene størrelsen af dette projekt antyder at det ikke er tilfældet her. De arbejder på en “Apple Car”.

De håber at kunne sætte samme fodaftryk på biler, som de har gjort med andre produkter igennem tiden, fortæller en person med kendskab til projektet til avisen.

Tim Cook godkendte projektet for omkring et år siden og det ledes af Mr. Zadesky, en tidligere Ford-ingeniør der også ledte teams hos Apple i arbejdet med iPod og iPhone.

Sidste år ansatte Apple Marc Newson, en berømt industri-designer og Johann Jungwirth, dengang chef for Mercedes-Benz udviklingsafdeling i Nordamerika.

Det forlyder at Mr. Zadesky har fået lov at opbygge et team med op mod 1000 ansatte, og der arbejdes lige nu i private bygninger nogle få kilometer fra Apples hovedkvarter i Cupertino.

Folk med kendskab til projektet fortæller til avisen, at den bil der arbejdes på lige nu er en mini-van. Men det skønnes at tage mindst 2 år at bygge en bil op fra grunden, så det går nok op mod et par år endnu, inden vi møder dem på vejene.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.