Forside Nyheder

Danske salgstal: Chromecast æder af Apple


Danske markedsandele indenfor tv-streamere. Kilde: MereMobil.dk. Grafik: recordere.dk

 

Apple må se sin dominans indenfor tv-streamere under pres. Den lille tv-stick Chromecast vinder frem i Danmark.

Da Netflix kom til Danmark, der blev tv-streameren Apple TV ekstra populær i Danmark. Som en nem vej til at få Netflix ind på tv-skærmen.

Apple TV er fortsat den populæreste streaming tv-boks i Danmark, men siden den billigere Google Chromecast kom på markedet  har den grovædt af markedsandelene herhjemme.

Det skriver MereMobil.dk, der er kommet i besiddelse af salgstallene.

Før Chromecast officielt kom til Danmark havde den lille tv-stick naturligt nok også et lavt salg. Der var dog enkelte forhandlere som solgte parallel-import af dem til danskerne, så salget lå omkring de 3%.

Apple TV var alt-dominerende med  83% af markedet i december 2013.

I marts 2014 kommer Google Chromecast officielt til Danmark, og det betyder at den kommer til salg i mange flere butikker, samtidig med at prisen falder.

Det er noget danskerne kan lide, og resultatet ses på markedsandelene for hele 2014, hvor Chromecast på blot 9 måneder har opnået 29% – hvilket betyder at Apple TV går tilbage fra 83% til 61% og WD TV tilbage fra 9% til 4%.

Tallene siger dog ikke noget om det samlede marked for tv-streamere var i 2014, altså hvor mange enheder de solgte hver især.

 

Se også

Anmeldelse af Google Chromecast

Dagspriser på Google Chromecast og Apple TV

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.