Forside Nyheder

USA indfører netneutralitet ved lov

-

Ledelsen af den amerikanske telestyrelse, FCC, har for få timer siden foretaget en historisk afstemning.

Med stemmerne 3 mod 2 har de vedtaget, at Internet-udbydere fremover skal reguleres på samme måde som elselskaber, nationalt radio- og tv og landsdækkende telefonselskaber er blevet det siden 1930’erne, under den såkaldte Title II-lovgivning.

Det betyder, at Internet-udbydere ikke må gøre forskel på, hvordan de tilbyder adgang til deres netværk, og til hvem. FCC har altså besluttet, at der ligesom med strøm, radiosignaler og adgang til både det mobile og faste telefonnet, ikke kan gøres forskel på, hvor meget, hver enkelt kunde må aftage.

Det betyder naturligvis ikke, at man ikke skal betale ekstra for hurtigere eller større trafikforbrug på nettet. Det betyder blot, at alle skal have lige vilkår for at købe trafik.

Når dette også har betydning for Danmark, er det fordi, Internet stadig i høj grad er et amerikansk foretagende. Således er 9 ud af 16 Tier 1-netværk (de store Internet-backbone-netværk) ejet af amerikanske firmaer, og dette mønster fortsætter, når man ser på Tier 2-netværkene.

Med andre ord er det svært at være europæisk internetbruger uden at USA har indflydelse på ens adgang til nettet rent internationalt.

Der kan stadig smides grus i maskineriet. Den amerikanske kongres vil formentlig forsøge at modsætte sig lovgivningen, og søgsmål fra de store teleselskaber er allerede på vej.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.