Forside Nyheder

Apple Watch, batteritid og funktioner

-

 

Brugere af Apple Watch fortæller nu om batteritid og funktioner på Apples kommende smart-ur.

Mandag aften dansk tid, der afholder Apple et event i San Francisco, hvor de ventes at fortælle mere om deres kommende ur. Som hvilke funktioner det indeholder, og ikke mindst hvor tit det skal oplades.

For batteritiden er en vigtig faktor. Kan det holde til en hel dag, eller bliver man nødt til at tage det af midt på dagen for at sætte det i opladeren.

Nu har brugere af Apple Watch afsløret mere om batteritid og andre emner til 9to5mac.

De fortæller at Apple Watch holder batteri til 5 timers heftig brug, og på en typisk dag med blandet anvendelse der holder en opladning til hele dagen. Men det skal lades op hver nat, for det holder med sikkerhed ikke strøm til to hele daqes brug. Prototyperne tog 4-5 timer at lade op.

Uret kommer med en strømbesparende indstilling, der kan aktiveres efter behov. Den dæmper lyset på displayet, slukker displayet efter 2 sekunder, og nedsætter frekvensen for kommunikationen med iPhonen.

 

 

 

 

Vilde urskiver

Uret kommer med pulssensor, og hjerterytmen – antal slag per minut – kan overvåges efter behov. Bruger der har testet på det fortæller at udlæsningen virker præcis.

Apple Watch kommer med apps til ur, fitness statistik, aktivitetsmåling, vejr, musik, kalender og kort og et komplet “Notification Center” som det kendes fra iPhone. Kaldes frem på samme måde, ved at swipe ned fra toppen af displayet.

Hvad urskiver angår. så fortæller brugerne at det er sindsygt hvad man kan dér. Hver eneste urskive er som en app i sig selv, og såvel kvaliteten af grafikken som mulighederne for tilpasning er i top.

Som eksempel nævnes urskiven for astronomi-interesserede. Den indeholder også en visning for planeternes aktuelle position i solsystemet.

 

 


Uret kommer i to størrelser. 38mm og 42mm.

 

 

Musik og styring

Der kan lagres musik i uret, for afspilning uden en iPhone i nærheden. Via telefonen kan udvælges numre, albums og playlister der skal være tilgængelig til offline afspilning.

Apple Watch kan også streame musik via Bluetooth, til eksempelvis hovedtelefoner og højttalere.

Af hukommelse tales om 8GB flashram i test-modellerne, omend det kan ændre sig i den udgave der kommer på gaden.

Skærmen er et touch-display, og erfaringerne er at det fungerer nasturligt den lille skærm til trods. På siden af uret sidder Apples specielle knap, der både registrerer tryk og bevægelser op, ned, venstre og højre.

Der er ingen tastatur på Apple Watch. Det styres af forudindstillede funktioner samt tale. Det er ikke Siri, men en simplere stemmekontrol. 

 

 


Galleri: Urets udseende kan varieres. Her er 22 forskellige.

 

 

Hurtig

Brugere af prototyperne fortæller at uret reagerer tjept overalt.

Den indbyggede S1 chip svarer i hastighed til Apples A5 processor. Selvom den er et stykke fra de seneste processorer i hastighed, er det mere end rigeligt til et ur.

Uret ventes til salg i Europa i april måned, i 3 modeller der hver har to størrelser og forskellige farver (tjek galleriet her ovenfor).

Hvad Apple Watch ellers vil bringe, må vi vente også se. Apple Event er mandag kl. 18 dansk tid.

Følg vores live blog her.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.