Forside * Featured

Nordens første IMAX-biograf åbner i KBH

-

 

Nu kommer IMAX-formatet endelig til Danmark, og første nordiske biograf åbner i København. 

Nu kommer IMAX til Danmark, som almindelig biograf. Hidtil har fans af formatet måtte en tur i Planetariet for at opleve IMAX (dog i varianten IMAXdome) men nu åbner den første “rigtige” biograf.

CinemaxX afslører nemlig, at de har indgået en aftale om at åbne en IMAX-biograf. Allerede nu er byggeriet i fuld gang, og den ombyggede biograf vil være færdig til i næste måned.

Den nye IMAX-sal åbner i CinemaxX’s biografkompleks ved Fisketorvet i København.

 

IMAX biografen

IMAX leverer en samlet patenteret løsning, der opfylder deres meget høje kvalitetskriterier, gående fra det særligt høje og buede lærred, de særlige IMAX-projektorer og den specialdesignede IMAX-sound.

Ombygningen af den tidligere Sal 1 tager i alt to måneder, og er allerede godt igang. Gulvet sænkes for at gøre plads til det højere lærred, der kommer nye nye akustiske overflader, ligesom der installeres store luksusstole på alle pladser.

“Vi ved, at der er mange danske IMAX-fans derude, som længe har ønsket at kunne få den ultimative filmoplevelse, som IMAX er, i Danmark. Så naturligvis er vi også rigtig stolte af, at IMAX har valgt os som dansk samarbejdspartner”, fortæller Kim Brochdorf, administrerende direktør, CinemaxX.

“Det danske biografpublikum er vant til en høj kvalitet i biografoplevelsen, hvorfor det er helt naturligt for os at gå ind på markedet”, tilføjer Andrew Cripps, President, IMAX EMEA, og fortsætter:

“Og jeg kan ikke tænke på en bedre måde at bringe IMAX til Danmark, end at gøre det i samarbejde med en førsteklasses biografkæde, der samtidig repræsenterer det mest besøgte biografkompleks i landet”.

Når en film bliver præsenteret i IMAX, er der reelt tale om en helt anden film, end den man normalt ser. Dels er filmens billed- og lydside opgraderet gennem en særlig DMR® process (Digital Re-Mastering), dels oplever man filmen i et specialdesignet og særligt tilpasset visningsmiljø. Det er med andre ord ikke kun én ting, der skaber oplevelsen, men en sammensmeltning af alle elementer.

 

 

 

 

Film i IMAX 

I 2003 blev den første spillefilm, “Apollo 13”, tilpasset til IMAX-formatet.

“Skyfall” fra 2012 var den første film, hvor hele filmen blev produceret til IMAX, hvilket gav 26 % mere billede.

Det betyder, at danske filmfans i realiteten er gået glip af 26 % af den originale film, hvis de har set den i en dansk biograf. Med åbningen af IMAX-salen hos CinemaxX i København, bliver det heldigvis muligt at få den helt store filmoplevelse inden for landets grænser.

 


 


Galleri: The IMAX Experience

 

 

Premiere 23. april

Den danske premiere i IMAX-biografen bliver filmen på “Avengers: Age of Ultron”.

Af andre titler i 2015 kan bl.a. nævnes “Star Wars: The Force Awakens”, “Jurassic World” og “Mission: Impossible 5”.

Biografsalen åbner d. 23. april 2015.

 

Se også

Den ultimative hjemmebiograf, nu leverer IMAX til private 

Vild laserprojektor i Fields nye biograf

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.