Forside Nyheder

Nu er Tidal ejet af musiker-toppen

-

 

Det er ikke rap-mogulen Jay-Z alene, der ejer Aspiro, og dermed streamingtjenesterne Tidal og WiMP.

Der var et tidspunkt i forhandlingerne, hvor det så ud som om, Jay-Z ville trække sig, fordi Aspiro ikke havde hørt fra ham i et stykke tid. Men nu ved vi hvorfor.

Han havde tilsyneladende brug for at få en masse af sine kolleger med i handelen. Og således er Aspiro nu ikke bare ejet af Jay-Z, men også af Jay-Z’s hustru Beyoncé, Daft Punk, Madonna, Chris Martin fra Coldplay, Rihanna, Kanye West, Jack White, medlemmer af Arcade Fire, Nicki Minaj og Alicia Keys, der var vært ved et kort pressemøde mandag, hvor nyheden blev annonceret.

Hun fortalte, at gruppen af musikerne ønskede at ”ændre musikhistorien for evigt”. Til New York Times siger Jay-Z, at det ”handler om at få folk til at få respekten tilbage for musikken” og ”støtte kunstnerne”.

Det er dog ikke musikerne alene, der ejer Tidal/Aspiro/WiMP. SoftBank, det japanske telekommunikations-selskab, der også ejer det amerikanske teleselskab Sprint, er også medejere.

Musikerne har dog majoriteten af ejerskabet.

Samtidig med annonceringen afslørede Tidal-holdet, at de nu også åbner op for et abonnement, der ikke er lossless til halv pris af lossless-abonnementet – som vi kender det fra WiMP.

For en uge siden blev det annonceret, at WiMP ville blive rullet ind under Tidal-navnet, men i skrivende stund er WiMP stadig tilgængelig som WiMP på nettet og i diverse app stores.

Du kan se musikerne symbolsk skrive under på deres Tidal-aftale her.

Se også: Tidal FLAC-streaming er klar til Sonos

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.