Forside Nyheder

Razzia mod håndholdte mobiler landet over

-


Pas på kørsel med håndholdt mobil. Foto: recordere.dk

 

I denne uge sætter politiet fokus på de håndholdte mobiler under kørslen, med en landsdækkende indsats.

I denne uge har politiet fokus på sikkerhed i kabinen, og udover ting som manglende seler så er fokus også på håndholdt mobiltelefoni.

“Vi ser desværre løbende, at der er bilister og passagerer, der bliver dræbt eller kommer alvorligt til skade i trafikken, fordi de ikke bruger sikkerhedsselen. Derfor sætter vi i lighed med tidligere år ind med en forstærket indsats over for manglende selebrug i den kommende uge”, fortæller chef for Rigspolitiets nationale færdselscenter Frank Mathiesen, og fortsætter:

“I kontrollen vil vi også have fokus på personer, der taler i håndholdt mobiltelefon, da de udgør en fare for færdselssikkerheden, siger Brug af sikkerhedssele reducerer sandsynligheden for som bilist at blive dræbt i et uheld med 50 procent. Uheldsrisikoen ved at køre med håndholdt mobiltelefon kan være op til fire gange højere end ved ikke at gøre det”.

Uheldsrisikoen ved at køre med håndholdt mobiltelefon kan være op til fire gange højere end ved ikke at gøre det.

Politiet indleder derfor nu en målrettet indsats rettet mod bl.a. brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen.

 

Tid og sted

Kampagnen kører fra mandag den 9. marts til og med søndag den 15. marts 2015, og er landsdækkende.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.