Forside * Featured

ZX Spectrum er genskabt

-

I starten og midten af firserne stod der primært tre computere på danske drengeværelser.

Det var i popularitets-rækkefølge: Commodore 64, Sinclair ZX Spectrum og Amstrad CPC.

Commodore 64-kulten er aldrig rigtig døet ud, og maskinen er i flere omgange blevet relanceret i forskellige former. Men nu er turen så kommet til ZX Spectrum.

Sinclair?s ZX Spectrum blev ligesom C64 mest populær som spilcomputer, og det er præcis denne del af nostalgien, som den nye genskabelse spiller på.

Der er nemlig ingen processorkraft i ?Recreated ZX Spectrum?, som den nye maskine officielt hedder. Selvom det ikke er meget af en maskine. Der faktisk bare tale om et Bluetooth-keyboard i ZX Spectrum-form.

Men der er mening med galskaben. Elite Systems, der står bag, har nemlig lavet en ZX Spectrum-app til iPad, hvor du kan købe gamle ZX Spectrum-spil som in-app-køb. På den måde er Spectrum?en bare en controller, men hvis man er gammel nok til at huske den aldrende computer, ved man også, at rigtig mange af spillene blev styret via gummitasterne på maskinen.

Med andre ord kan du få den helt rigtige fornemmelse tilbage ? især, hvis du smider skærmbilledet fra iPad?en op på tv?et. Så er det ligesom at være 14 år gammel igen.

Du kan læse mere om Recreated ZX Spectrum HER.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.