Forside Indhold og distribution Film

Popcorn Time anmeldt, brugere kan stå til ansvar

-

 

Rettighedshaverne skruer bissen på nu. Popcorn Time er meldt til politiet og anklager vurderer at brugerne kan stilles til ansvar.

Det retslige opgør mod Piraternes Netflix, Popcorn Time, er nået til Danmark. Rettighedshaverne har nu skruet bissen på og meldt pirat-streamingen til politiet. Det skriver DR.

Popcorn Time er på rekordtid blevet populær verden over, fordi den stiller pirat-film og -serier til rådighed, på en enkel måde via streaming.

“Popcorn Time krænker ophavsretten. De distribuerer film og tv-serier uden at have tilladelse fra rettighedshaverne, og derfor har vi anmeldt tjenesten til politiet”, fortæller Maria Fredenslund, leder af Rettighedsalliancen til DR Kultur.

Dorte Frandsen, der er senioranklager ved Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), bekræfter at de har modtaget en anmeldelse.

Da der ikke benyttes centrale servere, men istedet Bit Torrent-netværk, hvor hver individuel bruger henter og deler indholdet med andre brugere, så kan der være svært at gå efter bagmændende.

Men da brugerne er en aktiv del af den ulovlige distribution, så ses der også på om brugerne kan straffes. Dorte Frandsen vurderer at der er hjemmel i lovgivningen til også at rette et ansvar mod dem der benytter sig af tjenesten.

Hvilke øvrige tiltag der kan benyttes dæmme op for brugen og udbredelsen af pirat-streaming er for tidligt at sige, men Statsadvokaten vil også rette henvendelse til Europol, for at høre de øvrige lande hvad de gør i forhold til Popcorn Time.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.