Forside Nyheder

Sådan gør YouTube 4K nemmere at se

-

 

Hvis du har forsøgt at se 4K-videoer på YouTube, kan det være du har haft en frustrerende oplevelse.

De fleste er nemlig encoded i H.264-codec’et, der er lavet i en tid, hvor HD var den højeste opløsning. Det betyder, at videoernes bitrate er større, end den nødvendigvis behøver at være. Ihvertfald ifølge Google og YouTube.

Derfor er YouTube-folkene nu begyndt at om-encode videoer i 4K fra H.264 til VP9, Googles eget bud på et videocodec. Det skriver Engadget. Ifølge YouTube giver det mulighed for at levere 4K-opløsning med ned til halvdelen af den bitrate, som H.264 kræver.

Det giver naturligvis en mindre hakkende oplevelse og en kortere buffer-tid. Hvor meget det kommer til at gå udover selve billedkvaliteten, I forhold til hvor meget, der bliver tabt ved kompressionen, måtte være op til den enkelte at vurdere.

Der er ingen meldinger om, hvad YouTube vil gøre videoer i det officielle H.265-format.

Annonce:
Forrige artikelDavid Lynch dropper ud af ‘Twin Peaks’-revival
Næste artikelStar Wars filmene klar til download/leje
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.