Forside Nyheder

Samsung tjener meget lidt på GALAXY S6

-

 

De fleste anmeldere er enige om, at GALAXY S6 har sat Samsung tilbage på sporet.

Efter en periode med en noget kedsommelig designstrategi, er Samsung gået all-in for at sikre sig, at S6?eren ikke flopper som sin forgænger. Og det koster.

Ifølge Re/Code er S6?eren temmelig dyr at producere i forhold til sine konkurrenter og andre Samsung-modeller. Den er f.eks. dyrere at producere end de dyreste versioner af iPhone.

Analysefirmaet IHS har lavet en udregning af, hvad GALAXY S6 koster i komponenter alene. Og de er landet på en pris på 290 dollar, eller lige over 2.000 kroner. Ikke så underligt er det den buede skærm, der koster mest ? næsten en tredjedel af prisen.

Prisen på de 290 dollar er cirka 27 dollar dyrere end den dyreste iPhone koster i komponenter ifølge IHS, og måske mere bemærkelsesværdigt, så er det 36 dollar ?mere end 10% – mere end GALAXY S5. Samsung har altså valgt at smide en del af profitten over bord for at kunne lave en lækrere telefon.

De 2.000 kroner er omkring 36 procent af den danske udsalgspris på 5.500 kroner. Men hiver man momsen og en konservativt sat forhandleravance på 15% ud, er indkøbs prisen for en forhandler formentlig nede under 3800 kroner. Med andre ord har Samsung omkring 1800 kroner pr. enhed til at dække udgifter til løn, importafgifter, logistik og markedsføring. Det er der næppe ret meget fortjeneste i.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.