Forside Nyheder

Sony pressede Netflix for grænsebomme

-

 

Annonce:

Lækkede emails afslører Sony Pictures som er et af de filmselskaber der har forsøgt at presse Netflix til at sætte grænsebomme på indholdet.

Husker du historierne om mulige grænsebomme på Netflix, altså blokering af indhold på tværs af landegrænser, der strøg rundt omkring nytår.

En historie der heldigvis viste sig at være en and, som Netflix bekræftede overfor recordere.dk da vi mødte deres produktchef på CES.

Rygterne dengang tog afsæt i at visse Android-enheder pludselig ikke kunne tilgå Netflix via VPN. Noget der senere skulle vise sig at være et teknisk problem.

Men blandt argumentationerne dengang var også vedvarende rygter om, at Hollywood forsøger at presse Netflix til at indføre grænsebomme. Altså blokere for de VPN-servere og DNS-servere der kan “snyde” Netflix (og andre) til at tro at brugeren sidder i et andet land end han/hun gør.

 

Sony lagde pres på Netflix

Nu er det kommet frem, at det ikke var rygter at Hollywood gerne ser Netflix sætte grænsebomme op. Det skriver ZDNet.

De har fundet en email blandt de lækkede emails og dokumenter fra Sony Pictures, der bekræfter at Sony forsøgte at påvirke Netflix til at afskærme indholdet noget bedre.

Det var i november 2013.

Men Netflix gav ikke efter for presset dengang, og som Neil Hunt fortalte os da vi mødte ham:

Effektiv geoblokering er svær at håndhæve, og det vil næppe have nogen praktisk effekt at stramme yderligere. Det vil altid være muligt at omgå.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.