Forside Indhold og distribution Musik

Apple vil give gratis musik på Spotify og YouTube sparket

-

 

Annonce:

Amerikanske myndigheder undersøger om Apple misbruger sin position, til at svække andre musik-tjenester.

Apples forretnings-metoder er kommet under lup hos det amerikanske svar på Konkurrencestyrelsen (FTC, The Department of Justice and the Federal Trade Commission). Det skriver The Verge.

Årsagen er at kilder i musikbranchen beretter om hvordan Apple forsøger at bruge sin magt, til at lukke af for gratis Spotify og andre musiktjenester med en fri reklamebetalt del.

Apple ønsker angiveligt at sikre bedre betingelser for deres egen kommende musik-streaming, og den gratis musik-streaming kan være en for stor konkurrence.

Derfor prøver de angiveligt at forhindre at pladeselskabernes kontrakter med Spotify bliver fornyet, altså den del der omhandler gratis-streaming.

Det kan være konkurrence-forvridende at Apple, med sin position på markedet, forsøger at påvirke musikdistributionen. Det er årsagen til at FTC er gået ind i sagen.

Spotify har 60 mio. brugere, men heraf er kun 15 mio. betalende.

Kilder har ydermere fortalt til The Verge at Apple også forsøger at bremse gratis-musik på selveste YouTube.

Apple skulle angiveligt have tilbudt at betale pladeselskabet Universal Music det samme beløb som de i dag modtager fra YouTube i royalties, for at få dem til at stoppe samarbejdet med YouTube.

Oprindelig var det planen at Apples musiktjeneste skulle præsenteres på udvikler-konferencen WWDC i juni, men de seneste rygter går på at de næppe bliver klar.

Annonce:
Forrige artikelHBO: Ikke flere anmelder-lækager
Næste artikelXbox One får DVR-funktion
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.