Forside Nyheder

Bang & Olufsen anklages for at kopiere

-


B&O PLAY H2 (tv) og David Clark H3313 (th)

 

En amerikansk producent af hovedtelefoner har sagsøgt B&O. De mener Struer-virksomheden bruger deres farve.

Kig godt på billederne ovenfor. Til venstre er det B&O PLAY H2 og til højre David Clark H3313.

Den ene producent laver elektronik-produkter fortrinsvis til private, den anden laver hovedtelefoner til professionel anvendelse som indenfor luftfart mm.

Umiddelbart er der måske ikke den store lighed imellem de to, udover at de begge er grønne.

Men det er netop sagens kerne i den retsag som David Clark har anlagt mod Bang & Olufsen hjemme i USA. Det skriver Boston Business Journal.

“Det karakteristiske billede af David Clark headset kun længe ikke været anerkendt i luftfartsindustrien, men har også haft betydelig eksponering for bredt publikum ved hjælp af David Clark headsets i nationalt tv-fodbold spil samt deres anvendelse i mange populære film”, lyder anklagen fra David Clark.

Den amerikanske producent mener at der er en stærk risiko for at forbrugerne kan forveksle produkterne.

“Det slægtskab og lighed mellem David Clark kommunikation headsets og Bang & Olufsens designkrænkende produkter bidrager til stærk risiko for forveksling”, lyder forklaringen fra David Clark.

B&O’s pressechef Jan Helleskov bekræfter over for TV 2 at de har modtaget en stævning, og at det umiddelbart vurderet kun handler om brugen af den grønne farve.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.