Forside Nyheder

Blå partier: Opgør med licensen

-

 

Licensen er fra en svunden tid lyder det fra flere blå partier, der ønsker et mere frit system.

Der kan være en markant ændring på vej indenfor medielicensen, den der finansierer bl.a. DR radio og tv. Det skriver fagbladet Journalisten.

Ihvertfald hvis det står til flere blå partier, der her under valgkampen er ude og lufte ideerne om en modernisering af licens-systemet.

Det er Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti der ønsker et opgør med licensen.

De tre partier ønsker et system, hvor borgerne kan fravælge dele af DR’s kanaler og tilbud på nettet, så der slippes billigere i licens.

“Licensen er fra en svunden tid. Der er behov for at gentænke den. Vi vil gøre licenssystemet mere fleksibelt, så der er mere frit valg, og man kan købe nogle af DR’s kanaler enkeltvis”, lyder det fra medieordfører Ellen Trane Nørby (V) overfor Journalisten.

Der skal aftales nyt medieforlig i 2018, og her kan licenssystemet komme i spil.

Et opgør, der hvis det gennemføres, i sidste ende vil føre til et smallere DR og en beskæring af de nuværende 3,7 milliarder licenskroner konkluderer en medieforsker.

TV-kanalerne fra DR kan krypteres og der kan lægges en betalingsmur udenom dr.dk, hvor kun betalende brugere har adgang.

Politikerne understreger dog at der ikke er tale om at afvikle DR, men om at tilpasse mediebilledet i Danmark til den ny virkelighed, med mere global konkurrence og et voksende ønske i befolkningen om mere valgfrihed.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.