Forside Nyheder

Google vil lægge VR-videoer på YouTube

-

Google vil ikke lade Facebook rende med al VR-opmærksomheden via Oculus.

Sidste år lancerede Google en VR-brille af pap, Cardboard, som kan bruges med stort set alle smartphones. Google anvendte udviklerkonferencen I/O til at lancere en ny udgave af denne brille, der er lettere at samle og hvori man kan bruge smartphones med 6-tommers skærme.

Den største nyhed omkring Googles VR-aktiviteter er dog, at man i fremtiden vil kunne se VR-videoer på YouTube. Google har startet et projekt ved navn Jump, der skal gøre flere almindelige mennesker til VR-fotografer. Til det formål har de alliereret sig med GoPro, der har lavet et cirkulært kamerastativ med en masse små kameraer på, som man så kan bruge til at filme VR-videoer med.

Sidstnævnte kommer på gaden lige om lidt, men vi kender ikke prisen endnu. Efter optagelsen kan man dog anvende Googles sky-servere til at samle billederne og videoerne, man har taget, til stereoskopiske VR-oplevelser. Resultaterne af disse udskejelser vil have deres hjem på YouTube, hvor vi andre så kan se dem.

Endelig lancerede Google også Expeditions, et VR-projekt for skolebørn, hvor en lærer kan guide en hel klasse rundt i forskellige lokationer i verden – rent virtuelt.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.