Forside Nyheder

Her er Android-nyhederne fra Google I/O

-

 

Så er Google I/O kommet i gang og der er en hel del nyt at fortælle om.

Den tre timer lange keynote, der indleder konferencen hvert år var i 2015-udgaven spækket med nyt til Android. Her kommer et overblik:

Android generelt:
Android M, der officielt lanceres i tredje kvartal i år, blev vist frem for første gang. Det nye system byder ikke på specielt mange visuelle opdateringer fra Lollipop, men der er skruet på en masse funktionaliteter og en hel del bugs er blevet rettet.

Et af Googles fokusområder med Android M har været brugervenligheden. Og det har resulteret i, at man i den nye udgave langt nemmere vil kunne slå app-tilladelser til og fra. Det kan ske globalt på tværs af apps, eller i en mere overskuelig menu for hver app.

Chrome-browseren kan nu integreres tætter med apps i det, Google kalder for Chrome Custom Tabs. Hvis en app kræver, at man går ud på nettet (via f.eks. et link fra Facebook eller Twitter), kan app’en nu kalde Chrome-browseren frem, men i en version, der grafisk passer til app’en, så det hele bliver mere visuelt overskueligt.

Modsat kan afsenderen på et link fremover også afgøre, hvilken app, Android skal åbne linket i. Det betyder, at man slipper for (med mindre, man selv laver om på det) at skulle fortælle Android, hvilken app, man gerne vil have linket åbnet i.

Det bliver også nemmere at vælge text i Android M, hvor man fremover kan vælge hele ord ad gangen i stedet for blot bogstaver. Andre små, men brugbare ændringer er f.eks. at der nu kommer en dropdown-menu for volumenkontroller, hvor man kan indstille lydstyrkerne for alarmer, systemlyde og ringetoner separat fra hinanden, samt at Android nu husker, hvem du oftest deler f.eks. billeder med, så disse bliver præsenteret som potentielle modtagere først.

Android Pay:
Som rygtet har Google lanceret en konkurrent til Apple Pay, der ikke helt tilfældigt hedder Android Pay. Denne erstatning for Google Wallet vil ligesom Apple Pay kunne fungere i 700.000 fysiske butikker i USA, samt i online-butikker.

Den understøtter også fingeraftrykslæsere, så man vil kunne bekræfte køb med disse, ligesom på Apple Pay. Men til forskel fra Apple Pay er Android Pay et åbent system, hvilket betyder, at alle i princippet vil kunne lave apps, der anvender systemet fra dag 1. Sådan er et ikke med Apple Pay, der kører proprietært.

Android Pay bliver rullet ud sammen med Android M, men om det også betyder udrulning udenfor USA vil tiden vise. Fingeraftryks-understøttelsen kan også generelt anvendes åbent, sådan at den f.eks. kan bruges til at logge ind på diverse tjenester med.

Strømforbrug:
Doze er en ny dvaletilstand, der lærer dine vaner at kende. Ved automatisk at sætte aktiviteterne i baggrunden (apps, opdateringer etc.) efter dit behov, påstår Google, at batterilevetiden kan fordobles for Android-enheder. Det er jo en hel de, hvis det er rigtigt. Doze kommer også som en del af Android M.

Now on Tap:
Google Now er ganske brugbar, fordi den kan forudsige, hvornår du har brug for visse informationer. Men hvad så, når du gerne selv vil kalde informationerne frem? Det gøres blot i Android M ved at holde Home-knappen nede.

Så vil Android komme op med nogle ’kort’, som dem man kender fra Google Now, men som er relateret til f.eks. den email eller den sms, du er ved at læse. På den måde kan man f.eks. booke bord på en restaurant rimelig hurtigt, fordi Android kan se, at der bliver talt om en restaurant i emailen.

Now on Tap gør også Android bedre til kontekst. Dette blev demonstreret på scenen ved, at en person, der lyttede til Skrillex, blot spurgte Google ”Hvad er hans rigtige navn” – Google vidste så, at det var Skrillex, personen mente, og frembragte informationerne via en søgning.

Android Wear:
Endelig var der også en anelse nyt på Android Wear-fronten, hvor man i en kommende opdatering til systemet vil kunne holde en app på skærmen i stedet for at skifte til urskiven automatisk. Når uret går ud af sin dvaletilstand, går den altså tilbage til f.eks. GPS-navigtionen eller fitness-app’en, den var i gang med før dvalen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.