Forside Nyheder

Internet er ved at nå max-kapacitet

-

Hidtil har kapacitetsproblemer på nettet været lokale.

Men nu ser det ud som om, selve Internets backbone er ved at være fyldt op.

Ifølge Alcatel-Lucent (der for nyligt blev købt af Nokia) kan den maksimale kapacitet i de undersøiske, fiberoptiske kabler være nået om fem år. Den nuværende maksimale kapacitet er omkring 100 Terabits i sekundet, og med udbredelsen af streaming af både 4K- og 8K-videoer, er der snart ikke mere hul igennem.

Det meddelte en repræsentant fra Alcatel-Lucent på et møde i London i den forløbne uge, hvor en række store netværksfirmaer var stimlet sammen for at diskutere problemet. Det skriver New Scientist.

Der er dog løsninger på vej, der ikke nødvendigvis involverer den både dyre og upraktiske løsning, hvor man bare lægger flere kabler. Foreslåede løsninger er bl.a. en slags kompressions-algoritme, der kombineres med en højere signalstyrke i kablerne, samt forhøjelse af antallet af kerner i de nuværende kabler.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.