Forside Nyheder

3 ud af 4: Licensen er for dyr

-

 

Annonce:

I en ny undersøgelse peger 3 ud af 4 på at licensen ikke er pengene værd.

Forleden kastede flere blå partier emnet licens ind i valgkampen, hvor de luftede ideerne om en modernisering af licens-systemet med mulighed for at fravælge eksempelvis dele af DR.

“Licensen er fra en svunden tid. Der er behov for at gentænke den. Vi vil gøre licenssystemet mere fleksibelt, så der er mere frit valg, og man kan købe nogle af DR’s kanaler enkeltvis”, lød det fra medieordfører Ellen Trane Nørby (V) overfor fagbladet Journalisten.

 

3 ud af 4: Licensen er for dyr

Nu bakker en ny undersøgelse foretaget af YouGov for avisen Metroxpress op om det. Det skriver BT.

72% pct. af danskerne mener at medielicensens nuværende niveau på 2.460 kr/år er for meget i forhold til det indhold som DR leverer.

De adspurgte mener at det bør være muligt helt eller delvist at fravælge DR, så man kun betaler for det DR-indhold man reelt bruger, og Ellen Trane Nørby bakker op om det synspunkt.

“Medieudviklingen er vokset fra en stor samlet medielicens. Der skal være mere frit valg”, siger hun til BT.

Hun foreslår et system hvor danskerne i stedet bør kunne nøjes med at betale en mindre basislicens og så tilvælge yderligere DR-indhold mod betaling.

 

Streaming ændrer forbruget

Henrik Søndergaard, lektor i medievidenskab ved Københavns Universitet, kalder Yougov-analysen meget aktuel. Især streaming ændrer på medieforbruget og udløser krav om mere valgfrihed på hvad der betales til.

Socialdemokraternes medieordfører Troels Ravn mener derimod ikke at der skal røres ved licensen og forklarer at det faste beløb er afgørende for at DR kan følge med udviklingen og sikre borgerne en stabil og alsidig public service.

Annonce:
Forrige artikelFå ombyttet din brandfarlige Apple-lader
Næste artikelDR løser afspille-fejl på nyt HbbTV
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.