Forside Indhold og distribution Musik

Apple Music kommer 30. Juni

-

.

 

Der var ikke ret mange overraskelser, da Apple tidligere i dag lancerede Apple Music.

Alligevel var det spændende nyt for musikfans. 30. juni slipper Apple deres nye musiktjeneste ud til folket i form af en helt nye app, der altså hedder Apple Music, og som kommer sammen med iOS 8.4

Apple Music har tre hovedkarakteristika: Musiktjeneste, Radio og Connect.
Selve musiktjenesten er som forventet en konkurrent til Tidal, Spotify, Deezer, Rdio og alle de andre.

Ligesom flere af de ovennævnte benytter de sig af playlister og anbefalinger fra rigtige mennesker og ikke algoritmer, og kan anbefale dig musik baseret på informationer, du giver app?en om din smag og yndlingsartister.

En af fordelene ved Apple Music er dog, at hvis man allerede har en substantiel samling af iTunes-musik, kan denne tilgås fra den samme app relativt smertefrit. I det hele taget virker navigationen i app?en ret intuitiv.

I forhold Radio-delen, så lancerede Apple lidt overraskende en ny, global radiostation, der kører på nettet. Den hedder Beats 1 og sender fra Los Angeles, New York og London til alle de lande, hvor Apple Music er lanceret. Idéen er også her, at algoritmer og lytterundersøgelser holdes for døren, og rigtige mennesker vælger musikken. Der er også rigtige DJs i studiet til at spille musikken, det er ikke bare en lang liste af numre, der bliver afspillet fra en computer.

Endelig er der Connect, der som rygterne sagde, er en tjeneste, hvor både kendte og ukendte kunstnere kan lægge musik, billeder, videoer, tekster og andet op, så fansene kan tage del i f.eks. kunstnerens kreative proces.

Apple lovede, at sortimentet ville være det samme som på iTunes, hvilket betyder, at Apple Music bliver den første tjeneste, der f.eks. kan streame Beatles-albums. Der blev dog ikke sagt noget om kvaliteten.

Apple Music lanceres 30. juni (Og til Android til efteråret) i mere end 100 lande, så Danmark er stensikkert med i puljen. Prisen ligger på 10 dollar, eller cirka 66,80 kroner om måneden, omregnet efter dagskursen. Man kan også købe et familie-abonnement, hvor seks mennesker kan deles om at bruge tjenesten for 15 dollar.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.