Forside Indhold og distribution Musik

Apple vil sænke eget provenu af streaming

-


Foto: recordere.dk

 

Apple kan være på vej med vigtige ændringer af prisen for at bruge deres økosystem til musik, film og apps.

Der kan være vigtige ændringer på vej indenfor Apples økosystem.

En ændring der kan gøre det billigere at udbyde musik, film og apps igennem Apple TV, tablet og smartphone. Det skriver The Verge på baggrund af en artikel fra avisen The New York Times.

Hidtil har Apple taget en fortjeneste på 30% fra indholdsleverandører der sælger igennem Apples produkter, og det er den afgift som sænkes nu ifølge avisens oplysninger.

Dvs. når HBO, Spotify og andre streaming-tjenester har solgt abonnementer igennem Apples produkter, så har Apple taget et provenu på 30% af omsætningen. Ikke kun for oprettelsen, men ved hver fornyelse af abonnementet.

I praksis har det betydet at eksempelvis Spotify og Tidal er dyrere igennem Apple i USA, end hvis kunderne tegner abonnementet direkte igennem musiktjenesterne.

Det er noget der har vakt bekymring hos de amerikanske konkurrence-myndigheder, der ser den slags som skævvridende konkurrence-forhold hvis Apple selv lancerer eksempelvis en musiktjeneste der dermed kan sælge de samme varer billigere end konkurrenterne.

Hvis Apple sænkerne deres provenue ventes det ikke kun at gavne streaming musik og film, men også apps der leverer nyheder.

Derimod ventes der ingen ændringer overfor andre apps som eksempelvis Microsoft Office der fortsat vil skulle lægge 30% af omsætningen til Apple.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.