Forside Nyheder

IOS9: Mere intelligens, proaktivitet og batteri

-

 

Ud over Apple Music, var det iOS9, der spillede hovedrollen i dagens Apple-event

Selvom der ikke var nogle nyheder på tv-fronten, var der alligevel masser at tale om, da Tim Cook tidligere i dag gik på scenen i San Francisco og startede WWDC-udviklerkonferencen. Her kommer de vigtigste højdepunkter

 

Siris intelligens er højnet

Det er ikke gået Apples næse forbi, at Cortana og Google Now kan ting, Siri ikke kan. Men det har de gjort noget ved nu. I iOS9 kommer nu Proactive, hvor iOS ligesom Google Now kan give dig informationer baseret på alle de informationer, iPhone har om dig. Disse informationer bliver leveret baseret på tiden på dagen og på din lokation, så du f.eks. kan få at vide, hvor slem myldretiden er, når du skal hjem fra arbejde, uden at du selv skal checke det.

Men det er ikke kun Googles virtuelle assistent, Apple nu har ladet sig inspirere af. Microsofts Cortana kan modtage og give remindere baseet på tid og lokation og det kan Siri nu også, sådan at man f.eks. kan bede Siri minde én om, at man skal tanke benzin, næste gang, man kommer tæt på en tankstation.

 

Informationen bliver på telefonen

Siri er dog også blevet intelligent nok ? på linje med det, som Google viste frem på Google I/O for et par uger siden ? til at forstå ord som ?dette?. Sådan at hvis man for eksempel læser om en event på nettet, kan bede Siri minde en om ?dette?, og ikke behøver forklare, hvad det er.

iOS9s nye intelligens-baserede tjenester indeholder dog også en smart funktion, der kigger din email igennem for telefonnumre, når der kommer et opkald fra et nummer, du ikke kender. Hvis nummeret for eksempel står i en email-signatur, og du ikke har det liggende i kontakter, vil iOS9 give dig et bud på, hvem der ringer.

iOS9 kan også lægge ting klar til dig, såsom apps. Hvis du læser nyheder på en bestemt app hver morgen, kan iOS9 lægge den i nederste, venstre hjørne af låseskærmen og åbne op direkte i app?en.

Endelig kom der et hip til Google fra Apples side, da det blev meddelt, at alle de personlige informationer, som den nye intelligens er baseret på, findes og bliver på telefonen. Googles tjeneste er i høj grad baseret på skyen og udveksling af privatinfo.

 

Splitscreen og trackpad på iPad

På iPad byder iOS9 også på en del nyskabelser. Langt om længe kommer split-screen-multitasking til iPad med noget, Apple kalder Slideover. Lidt Windows 8-agtigt hiver man en ny skærm ind fra siden og kan splitte skærmen op, på den måde, som Samsung GALAXY Note introducerede for en del år siden. Apple har dog tilført en ny funktion, hvor man med videoapps kan lave en picture-in-picture-skærm, hvor videoskærmen kan flyttes rundt.

En lækker nyskabelse er dog på iPad-tastaturet, hvor man ved at bruge to fingre kan lave tastaturet om til en trackpad, hvilket gør alt fra valg af tekst til navigation i dokumenter meget nemmere.

 

Længere batterilevetid

Endelig har Apple også fået lagt en ny ?Low Power Mode? ind i iOS9, der vil kunne give en iPhone op til 3 timer længere på batteriet, når det er ved at være i bund. Effektivitetsforbedringerne i iOS9 betyder også, at telefonen ved almindelig brug bør kunne holde en time længere på batteriet.

For at undgå ballade fra folk, der ikke har mere plads på deres iDevices, har Apple kogt iOS9 ned til 1,3GB, som kan downloades gratis til efteråret, når opgraderingen lanceres.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.