Forside Nyheder

Se film i 360 grader uden VR-briller

-

Har du nogensinde set en 360-graders film?

Hvis du ikke har, skulle du unde dig selv oplevelsen med kortfilmen ?Help’, instrueret af Justin Lin. Han har instrueret tre ?Fast and Furious?-film og er i gang med den tredje Star Trek-film i den nye serie.

Google har netop gjort ?Help? tilgængelig gratis i en begrænset periode i Google Play Store, hvor den kan downloades fra app?en Spotlight Stories.

Og netop Spotlight er et Google-initiativ, der er ved at få luft under vingerne. Google arbejder med Hollywood om at lave en slags Virtual Reality-film, der ikke kræver VR-briller, men blot helt en helt almindelig smartphone. Idéen er, at du ved at dreje dig rundt og kigge op og ned kan orientere dig i den scene, som f.eks. en film foregår i.

Det betyder, at du kan gå rundt om ting, der befinder sig i billedet, eller at du nogle gange er nødt til at vende dig om for at se, hvor handlingen foregår. Du har hele tiden et 360-graders view af stedet, hvor handlingen foregår.

?Help? handler om et stakkels rumvæsen, der styrter ned på jorden, og vokser uhæmmet med store problemer til følge. Den er instrueret af Justin Lin og skudt på et specialudviklet 360-graders kamera (bill.), der indeholder fire kameraer med specielle fiskeøjelinser, der ikke slører billedet ude i kanterne.

Kameraet blev vist frem på den netop overståede Google I/O-konference, hvor Recordere fik mulighed for at kigge nærmere på det og på Justin Lins film, der altså kan downloades via Spotlight Stories HER.


Foto: recordere.dk

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.